ΕΙΣΟΔΟΣ   ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ
GR    EN    BG    FR    DE    IT    TK    RU    CH
 

3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

» BUSINESS TOOLS » ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ » 3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Τον πρώτο καιρό μετά την ίδρυση μιας επιχείρησης δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να εξάγουμε αποτελέσματα, αυτό παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγνοούμε τα όσα δεδομένα παρουσιάζονται.

Που μπορούμε να βρούμε όμως σχετικές πληροφορίες? Παρακάτω παρουσιάζονται 3 δείκτες που μπορούν να σας δώσουν ικανοποιητικές πληροφορίες για να την λήψη βραχυπρόθεσμων αποφάσεων.

1. Αγωγός πωλήσεων (pipeline coverage)


Το σύνολο των πωλήσεων που προβλέπετε να πετύχετε από τις συμφωνίες που έχετε κάνει με κάθε πελάτη, βεβαρυμμένο με τον συντελεστή ολοκλήρωσης της κάθε συμφωνίας αποτελεί το pipeline των πωλήσεων σας. Παραδείγματος χάρη, αν για μια συγκεκριμένη περίοδο έχετε “στα σκαριά” 2 συμφωνίες των 100.000€ η κάθε μία, και προβλέπετε ότι η πιθανότητα να “κλείσετε” την πρώτη είναι 30% και από την δεύτερη θα εισπράξετε μόνο το 50%, τότε το pipeline σας είναι 80.000€.

Άμα διαιρέσουμε αυτό το ποσό με τον στόχο των πωλήσεων που έχετε για αυτή την περίοδο τότε θα βρούμε τον συντελεστή αγωγού πωλήσεων (pipeline coverage). Αυτός θα πρέπει να είναι πάνω από 2.0x άμα θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε τον στόχο πωλήσεων που είχατε θέσει.

2. Πωλήσεις ανά εργαζόμενο

Αυτός ο δείκτης είναι αρκετά απλός και ενδείκνυται για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Αν διαιρέσουμε το ύψος των πωλήσεων μας με το σύνολο του προσωπικού τότε θα βρούμε έναν συντελεστή που πρέπει να παρακολουθούμε στενά καθώς η επιχείρηση σας αναπτύσσεται. Το κατάλληλο μέγεθος για αυτό τον συντελεστή είναι διαφορετικό σε κάθε επιχείρηση, σκοπός είναι να βρεθεί η σωστή αναλογία και να αυξομειώνεται αντίστοιχα καθώς μεταβάλλεται το ύψος των πωλήσεων.

3. Κόστος απόκτησης πελατών


Αυτός ο δείκτης είναι άμεσα συνδεδεμένος με την συνολική απόδοση της επιχείρησης, αν και είναι αρκετά δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια. Η απόκτηση νέων πελατών συνδέεται συχνά με μεγάλες εκπτώσεις, μεγάλες δαπάνες στην προώθηση και αύξηση του επιπέδου λειτουργίας. Ο χρόνος απόσβεσης αυτού του κόστους είναι εξίσου σημαντικός γιατί όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει να γίνετε κερδοφόρος κάποιος πελάτης τόσο πιο πολύτιμος είναι.

Ακόμη, αυτός ο δείκτης δίνει μια ξεκάθαρη ένδειξη του πόσο γρήγορα μπορείτε να αναπτυχθείτε, δηλαδή με βάση το κεφάλαιο που διαθέτετε πόσους νέους πελάτες μπορείτε να υποστηρίξετε σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

- ΙΣΤΟΡΙΚΟ
- ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2 ΕΝΑΝΤΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ, ΤΚ 54625 ΤΗΛ.: 2310 944 689 - ΦΑΞ: 2310 928 819
e-mail: info@exelixis.eu
  Που θα μας βρείτε
Copyright © 2013 exelixis.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr - -