ΕΙΣΟΔΟΣ   ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ
GR    EN    BG    FR    DE    IT    TK    RU    CH
 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

» BUSINESS TOOLS » ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ » ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ


Ερωτήσεις για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας
Της Karen E. Klein

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι πωλήσεις, λέει ο Howard Stevenson, guru επιχειρηματίας, ομότιμος καθηγητής επιχειρηματικότητας στο Harvard Business School και συγγραφέας ή επιμελητής 11 βιβλίων για την επιχειρηματικότητα. «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τις πωλήσεις. Στους ακαδημαϊκούς κύκλους αναφέρομαι συχνά στη σημασία τους, για προσπαθήστε όμως να βρείτε ένα μάθημα για τη διαχείριση πωλήσεων σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο. Σε αυτό το αντικείμενο η πρακτική εκπαίδευση παρουσιάζει ένα κενό». Στο νέο του βιβλίο με τίτλο Getting to Giving, ο Stevenson θέτει τέσσερα βασικά ερωτήματα που θεωρεί ότι πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι επιχειρηματίες για να βελτιώσουν την στρατηγική των πωλήσεών τους.

Γιατί το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι σημαντική για τους πελάτες σας;

Η ερώτηση αυτή μπορεί να ακούγεται απλοϊκή, όμως πολλοί μικροεπιχειρηματίες πραγματικά δεν γνωρίζουν γιατί απευθύνεται σε αυτούς ένας υποψήφιος πελάτης, σημειώνει ο Stevenson. Εάν δεν αντιλαμβάνεστε τις θεμελιώδεις ανάγκες των καταναλωτών, είναι αδύνατον να τις καλύψετε αποτελεσματικά. Και μην εκπλαγείτε αν ούτε ο ίδιος ο πελάτης δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει.
«Σε αυτήν τη φάση πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε και να αρχίσετε να ακούτε προσεκτικά», παρατηρεί ο Stevenson. «Ας υποθέσουμε ότι διαχειρίζεστε χρήματα: ο πελάτης θέλει να πολλαπλασιάσει τα κεφάλαιά του ή τον απασχολεί η μεταφορά του πλούτου μεταξύ των γενεών; Αν είστε πωλητής αυτοκινήτων, ο πελάτης θέλει να κάνει μεγάλα ταξίδια ή να βρίσκει εύκολα θέση στο κέντρο;» Μόλις ο πελάτης σας συνειδητοποιήσει τι ακριβώς τον ενδιαφέρει, μπορείτε να του εξηγήσετε γιατί το προϊόν σας εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες του. «Αν όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μην ξοδεύετε άδικα το χρόνο του», συμβουλεύει ο Stevenson.

Η εταιρεία σας διοικείται σωστά;
Πώς επηρεάζει η εταιρεία σας τις ζωές των πελατών σας;

Είναι ευχάριστη η καταναλωτική εμπειρία στην επιχείρησή σας;


Η Karen E. Klein είναι δημοσιογράφος με έδρα το Λος Άντζελες και ειδικεύεται σε θέματα επιχειρηματικότητας και μικρών επιχειρήσεων.
πηγή: capital.grΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

- ΙΣΤΟΡΙΚΟ
- ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2 ΕΝΑΝΤΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ, ΤΚ 54625 ΤΗΛ.: 2310 944 689 - ΦΑΞ: 2310 928 819
e-mail: info@exelixis.eu
  Που θα μας βρείτε
Copyright © 2013 exelixis.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr - -