ΕΙΣΟΔΟΣ   ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ
GR    EN    BG    FR    DE    IT    TK    RU    CH
 

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

» ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ » ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ » ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ


Διοικητική Λογιστική
 
H Λογιστική Κόστους η οποία ξεκίνησε από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις με αντικείμενο την λεπτομερή ανάλυση και παρακολούθηση του κόστους παραγωγής και για το λόγο αυτό παλαιότερα ονομαζόταν Βιομηχανική Λογιστική. Όμως στη συνέχεια το αντικείμενό της επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει τον προγραμματισμό και προϋπολογισμό της διαμόρφωσης του κόστους παραγωγής μιας μελλοντικής περιόδου καθώς και τον έλεγχο του κατά πόσο τα πραγματικά στοιχεία συμφωνούν ή αποκλίνουν από τα προϋπολογισμένα και γιατί.
 
Η επέκταση της χρησιμοποίησης των δεδομένων της Λογιστικής Κόστους στον προγραμματισμό και τον έλεγχο των οικονομικών μονάδων είχε ως συνέπεια την εισχώρησή της στο χώρο της διοίκησης των επιχειρήσεων. Κατά τον προσδιορισμό του κόστους των παραγόμενων προϊόντων εκείνο που ουσιαστικά γίνεται είναι η ενσωμάτωση του κόστους της ”παραγωγικής” λειτουργίας της επιχείρησης στα παραγόμενα προϊόντα. Τα προϊόντα παράγονται σύμφωνα με κάποια παραγωγική διαδικασία που συντελείται μέσα στο εργοστάσιο της επιχείρησης.
 
 
Ο προγραμματισμός, προϋπολογισμός και έλεγχος της δράσης της επιχείρησης έχουν άμεση σχέση με τη διοίκησή της. Για να γίνει ο προϋπολογισμός και ο έλεγχος απαιτούνται δεδομένα κόστους τα οποία παρέχει η Λογιστική Κόστους.
Η βοήθεια και η υποστήριξη που δίνει η Λογιστική Κόστους στη διοίκηση της επιχείρησης είναι ο λόγος για τον οποίο η Λογιστική Κόστους ονομάζεται και Διοικητική Λογιστική.
Επειδή η κάθε είδους επιχείρηση, ανεξάρτητα από το εάν είναι ιδιωτική ή δημόσια ή αν είναι εθνική ή πολυεθνική ή αν παράγει ένα ή περισσότερα προϊόντα ή αν προσφέρει μία ή περισσότερες υπηρεσίες, πρέπει να διοικηθεί, είναι εμφανές ότι η Λογιστική Κόστους ή  Διοικητική Λογιστική έχει απεριόριστο πεδίο εφαρμογής.

LOGISTIS THESSALONIKI ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

- ΙΣΤΟΡΙΚΟ
- ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2 ΕΝΑΝΤΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ, ΤΚ 54625 ΤΗΛ.: 2310 944 689 - ΦΑΞ: 2310 928 819
e-mail: info@exelixis.eu
  Που θα μας βρείτε
Copyright © 2013 exelixis.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr - -