ΕΙΣΟΔΟΣ   ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ
GR    EN    BG    FR    DE    IT    TK    RU    CH
 

Ημερίδα για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα από το ΕΚΕΤΑ.

» ΝΕΑ

Ημερίδα για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα από το ΕΚΕΤΑ.
Ημερίδα για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα από το ΕΚΕΤΑ.
24/01/2017

   Η σημασία της διατροφής των ζώων αλλά και το αποτέλεσμα των τεχνικών αυτών στην ευζωία και υγεία των ζώων, θα αναλυθούν μεταξύ άλλων στην ημερίδα που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) /  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΕΚΕΤΑ) και στηρίζει επικοινωνιακά το ka-business. 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από πρόσφατα ερευνητικά έργα σχετικών με τις τεχνολογίες και τεχνικές μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον κτηνοτροφικό τομέα.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση,   στο  ka-business, Θωμάς Μπαρτζάνας, Διευθυντής Ερευνών, ΙΕΤΕΘ / ΕΚΕΤΑ, την Ελλάδα υπάρχουν διάφορα επίπεδα εκμηχανισμού των κτηνοτροφικών μονάδων. Από τα πτηνοτροφεία στα οποία το επίπεδο εκμηχανισμού είναι πολύ υψηλό μέχρι τα αιγοπροβατοστάσια όπου το επίπεδο εκμηχανισμού είναι πολύ χαμηλό και όπου ακόμα και η απλή χρήση ενός αμελκτηρίου θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την υπάρχουσα κατάσταση, τόσο σε επίπεδο παραγωγικότητας όσο και σε επίπεδο περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, οι τεχνικές μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μπορούν να περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη διαχείριση που να αφορά τη συνεχή παρακολούθηση των παραμέτρων που καθορίζουν την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος, το σιτηρέσιο των ζώων, τη χρήση σύγχρονου και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας εξοπλισμού σε κτήρια κατάλληλα κατασκευασμένα (σε ότι αφορά υλικά αλλά και γεωμετρικά χαρακτηριστικά) που θα λειτουργεί με σύστημα αυτοματισμών με παράλληλα καταγραφή των βασικών στοιχείων της μονάδας.

Ο κ. Μπαρτζιάνας επισήμανε επίσης πως η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος πέρα από τα άμεσα οφέλη που αφορούν στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τυποποίηση του παραγόμενου προϊόντος ως 'πράσινο' προϊόν κάτι που θα το βοηθήσει ιδίως στις διεθνείς αγορές, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των εταιριών.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.


πηγή : ka-business


Διαχειρίσιμο κείμενο.


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

- ΙΣΤΟΡΙΚΟ
- ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2 ΕΝΑΝΤΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ, ΤΚ 54625 ΤΗΛ.: 2310 944 689 - ΦΑΞ: 2310 928 819
e-mail: info@exelixis.eu
  Που θα μας βρείτε
Copyright © 2013 exelixis.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr - -